joi, 31 martie 2011

Campanie de informare provita la Colegiul Economic Iași

Joi, 31 martie 2o11 la Colegiul Economic din Iași un număr de trei voluntari ai Proiectului „Dreptul la viață” A.S.C.O.R filiala Iași, sub îndrumarea Pr. Radu Brânză, au participat la o campanie de informare cu privire la tema avortului și-a contracepției la care au asistat aproximativ 120 de elevi (4 clase) ai doamnei profesor de religie Maria Budeanu.
La acestă întâlnie s-au abordat subiecte delicate referitoare la greutatea păcatului pornit de la indiferență, dragoste greșit înțeleasă ce poate aduce în final la o problemă extrem de gravă, cea a avortului.
După vizionarea clipului „Iubire sau tristețe”, realizat de voluntarii proiectului„Dreptul la viață”, Gabriela Sauciuc, studentă la medicină (an V) și voluntar A.S.C.O.R., le-a vorbit elevilor despre formele avortului și consecințele acestuia. Indiferent de dimensiune și de etapa de dezvoltare în care se află embrinul avem certitudinea că acesta este o persoană vie cu un drum propriu înainte, asupra căria nimeni nu poate interveni.

Părintele Radu Brânză, în aceași discuție cu tinerii, a afirmat că „sexul nu este un element vital într-o relație”, ba mai mult de atât, adevăratele sentimente se dovedesc atunci când din voință propie renunți să săvârșești această faptă, iar partenerul este dispus să accepte acest „moft”, fără prea multe insitențe. O floare dăruită cu emoție, valorează mai mult decât un timp petrecut necugetat din urma căruia pot apărea situații nu tocmai plăcute!
În continuarea acestei discuții, s-a lăsat spre vizionare fragmente din filmul „Strigătul mut”.
Scopul acestei campanii a fost în primul rând transmiterea mesajului că viața începe din momentul conceperii iar nimeni nu are dreptul să hotărască momentul nașterii sau morții. Întreruperea de sarcină, mai exact avortul, nu este un eveniment care stopează o întâmplare ce ar putea să-ți facă rău... ci este o întrerupere de viață care nu mai poate fi readusă nimănui. Pe de altă parte s-a dorit îndemnarea tinerilor în implacarea acțunilor de voluntariat provita
La sfîrșit tinerii au primit CD-ul „Dreptul la viață” (cu materiale referitoare la sarcină, avort și contracepție) și pliantul „Jurnalul unui copil nenăscut”.

Niciun comentariu: