sâmbătă, 16 aprilie 2011

„Fii cu Hristos, fii pe contrasens cu lumea!”

[ședință de lucru, 15.apr.2o11 – invitat pr Nicodim Petre]
 
         În apropierea săptămânii sfintelor Patimi, noi, Echipa Dreptul la viață ne-am întâlnit pentru ultima dată în acest post, după frumosul obicei, vineri la Acatistul Sfântului Stelian, iar apoi la ședință, unde l-am avut alături de noi pe Pr Nicodim Petre, susținătorul și călăuzitorul nostru, al ascorenilor ieșeni.

            Cuvintele părintelui Nicodim au subliniat masca lumii de azi. Ascunși în spatele imaginii strălucite, totul doar pentru societate și nu pentru mântuirea sufletului. Azi puțini mai pun pe primul loc mântuirea prin pașii firești ai vieții... ci tot mai mult vedem înaintecomfortul și abia apoi, de mai avem timp, dăm răgaz și pentru sufletul nostru!
           Deși vechi de mii de ani, poruncile lui Dumnezeu „expiră”, iar noul de azi înlocuiesc cu durere ceea ce ne-a fost sădit pentru a înflori tot mai frumos. 
Din gândul că trebuie un statut social și  o imagine de fațp a omului, amânăm tot mai mult să privim și în oglinda sufletului nostru, acolo unde ar trebui să-L vedem pe Hristos...
Lumea azi crede că a face avort nu mai este păcat, că folosirea mijloacelor contraceptivelor este o formă protecție.... Se uită că Taina Căsătoriei înseamnă în primul rând sprijinul oferit unul altuia în mergerea spre mântuire. Și doare căci când poate vrei să fii cinstit, nu sfânt, ci doar cinstit urmând a lui Hristos poruncă... ești privit ca un șofer nebun ce merge pe contrasens în plin trafic.
12. Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
 
(ca să-l poți iubi pe celălalt, azi luptă mare cu alt tău egoism trebuie să duci, căci din stânga și dreapta ești forțat să te gândești doar la tine…)

13. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi.
14. Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.
15. De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
16. Nu voi M-aţi ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi şi v-am rânduit să mergeţi şi roadă să aduceţi, şi roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veţi cere în numele Meu.
17. Aceasta vă poruncesc: să vă iubiţi unul pe altul.
18. Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
19. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte.
20. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.
21. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.
22. De n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovăţire pentru păcatul lor.
23. Cel ce Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu.
24. De nu aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au şi văzut şi M-au urât şi pe Mine şi pe Tatăl Meu.
Când vrei defapt să fii cinstit, pari nebun pentru lume. Dar defapt azi lumea trăiește într-o nebunie. Tu crezi că mergi bine după lume, dar defapt te sui în barca dracilor și mergi… și mergi…
Și crezi că ești puternic… dar defapt te întrepți spre a fi un „ratat cu acte în regulă”! Realizarea ți-o poate aduce doar continua unire cu Hristos.
Se uită valoarea și se înlocuiește cu banul.
Dacă mai sunt puțini buni, aceia să mărturisească adevărul, chiar dacă „vă urăște pe voi lumea”. Vocația noastră este să mărturisim adevărul, pentru că azi… nu mai este cunoaștere!