Cuvânt către vizitator...


Drag vizitator,

bine am revenit în noul an universitar! Vă dorim tuturor mult succes si bucurie în toți pașii!

Te așteptăm să ne vizitezi mai des iar gândurile așternute aici să folosească sufletului tău...
În arhiva Blogului găsești din ingredientele de până acum... descrieri din suflet și pentru sufletul tânăr (și nu numai).

Am adăugat articole ce descriu taina Sfintei Liturghii. Mulți dintre noi probabil ne-am întrebat ce se petrece, spre exemplu atunci când preotul iese cu Sfintele Daruri în fața credincioșilor sau ce reprezintă o anumită cântare din strană.
Eu personal am avut această curiozitate și de aceea am căutat să citesc mai multe despre Sfânta Liturghie, iar descoperind... nu pot să nu împart cu voi! Pe de altă parte, consider o obligație a fieacărui creștin să cunoască ce înseamnă Liturghia și de ce ne împărtășim cu Sfintele Taine, Trupul și Sângele Mântuitorului nostru. Așadar acesta este motivul pentru care public din cartea Pr. Florin Botezan. Să vă bucurati!

Un alt izvor de înțelepciune găsit aici pe acest blog, este cartea Înțelepciuniii lui Solomon și Ecclesiastul aflate în Vechiul Testament, pe care vă îndemn cu dragă inimă să le citiți.
Cu trimiteri la sursa originala, veți găsi explicații aparte ale acelor cuvinte prețioase. Bucuria mea a fost să descopăr trăiri și explicații ale unui rege, identice cu ale Sfintilor Părinți, însă exprimate într-un fel deosebit... să aruncați cel puțin o privire!
Solomon, fiul lui David, după moartea părintelui său s-a rugat lui Dumnezeu să-l lumineze pentru a putea conduce poporul său în locul tatălui, ca rege; Dumnezeu a iubit rugăciunea sa și arătându-i-Se l-a binecuvântat pe acesta cu înțelepciune: Si a zis Dumnezeu catre Solomon: "De vreme ce aceasta a fost in inima ta, si n'ai cerut multa bogatie, nici slava, nici viata vrajmasilor, si nici zile multe n'ai cerut, ci ai cerut intelepciune si pricepere ca sa-l judeci pe poporul Meu, peste care te-am pus rege, intelepciunea si priceperea ti le dau; si-ti voi da bogatie si avutii si slava, asa cum nici un rege de dinaintea ta nu ti-a fost pe masura, si asa cum nici dupa tine nu va fi". (Vechiul Testamet, Intelepciunea si bogatia lui Solomon, 2 Paralipomena).


Pe parcurs voi mai aduce completări blogului, sper eu cât mai folositoare.
Alături de colegii din echipă, vom strânge idei constructive pentru tine.

De ești student/ă prin Iași , te îndemn să ni te alături ca prieten și voluntar! Iar de poposești prin alte locuri așteptam chiar să ne scrii din gândurile tale, trăiri, bucurii... Gândul tău poate apărea ca un articol aici pe acest blog tineresc!

Suntem o familie și putem fi și pentru tine! Îndrăznește!
Îți las spre vizionare unul din cele mai reușite filme ce ne arată cum viața se dezvoltă într-un mod miraculos... cine suntem noi... încă din pântecele mamelor noastre! Vizionare plăcută!
Clipele din studenție merită colorate și luminate de Duh Sfânt ca apoi pașii din viață să ne poarte doar spre mântuire!


Cu mult drag,
Georgiana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu